Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Sokol Lanžhot 2-3

6. 9. 2009

Sokol Hroznová Lhota - Sokol Lanžhot 2-3 (1-2)
Branky: 36. (PK) + 81. Bíla - 24. Jakubec, 26. Uher, 57. Mihál

Hráči Hroznové Lhoty vstoupili do utkání velmi aktivně a zatlačili lídra tabulky před vlastní bránu, nicméně jejich velký tlak nevyústil v žádnou větší šanci. Hosté z Lanžhota tlak přestáli a začali nebezpečně vystrkovat růžky. První varování pro domácí hráče přišlo z kopačky Hakaly, který se postavil k zahrání přímého kopu z 18ti metrů a svojí střelou orazítkoval břevno domácí brány. Lanžhot hrozil také v 15. minutě, když po pěkné kombinaci pálil z hranice pokutového území Tomek, Stanislav byl však připraven. Domácí odpověděli v minutě dvacáté. Po levém křídle unikala nová posila z Kyjova Petr Lipčík a jeho přízemní centr na poslední chvíli uklidil před nabíhajícím Pravdou do zámezí Žaloudek. Kvalitní ofenzíva hostů se gólově prosadila ve 24. minutě, když si na pěkný centr Uhera naběhl volný Jakubec a tvrdou ranou k tyči otevřel gólový účet zápasu, 0-1.

A bylo ještě hůř. Za další dvě minuty zahrávali hosté rohový kop, k odraženému míči se dostal Přemek Uher a propálil vše, co mu stálo v cestě, 0-2.

Dva tvrdé direkty otřásly sebevědomím domácího celku. Ten se dokázal vrátit do hry až v 36. minutě. Petr Lipčík dostal přihrávku do vápna, kde jej fauloval Hallang a sudí Julínek ukázal na značku pokutového kopu. Ten bezpečně proměnil Ondřej Bíla, 1-2.

Domácí celek po vstřelení kontaktní branky znovu ožil. Za minutu vypálil z dálky Schwarzbier, hned po tom se dostal do úniku dravý Pravda, ale tísněný odcentroval nepřesně. První půle tak skončila těsným vedením favorizovaného Lanžhota.

Druhý poločas zahájili domácí borci opět aktivně, ale byli to hosté, kdo gólově trestal chybu v obraně. Po rychlém protiútoku přistrčil Kovář míč do běhu Mihálovi, který střelou podél Stanislava poslal Lanžhot opět do dvougólového trháku, 1-3.

Domácí celek se dlouho nemohl z šoku otřepat. V 65. minutě poslal dlouhý míč Šustr, Hallang byl u něj dříve, než Stanislav, ale svojí střelou těsně minul bližší tyč. Další šanci si hosté připravili v 76. minutě. Jakubec se dostal na hranici ofsajdu do úniku po křídle a jeho krásný centr před bránou těsně minul hlavu Mihála. Domácí tým se snažil, získal výraznou územní převahu, ale přes pozornou obranu hostí se dlouho nemohl prosadit. Pomohla mu až srážka hostujícího Žaloudka s Petrem Lipčíkem. Sudí nechal pokračovat ve hře, domácí tým šel do přečíslení, míč se přes Jeglu a Michala Lipčíka dostal k Bílovi, ten nezazmatkoval, chladnokrevně si vylepšil střeleckou pozici, položil gólmana a poté poslal míč k tyči, 2-3.

Domácí celek, povzbuzovaný vydatně publikem, útočil dál. Dvě minuty po gólu sahal Bíla po hattricku, když po rohovém kopu zpracoval míč na hranici šestnáctky, ale z dobré pozice mířil nad bránu. V 84. minutě měl domácí celek vyrovnání nadosah. Bíla rozehrál standardní situaci, míč si zpracoval Michal Lipčík a z deseti metrů pálil tvrdě pod břevno, míči se v cestě do sítě postavila až rukavice vynikajícího Bartoše v bráně Lanžhota, který reflexivním zákrokem zachránil svému týmu všechny body. V závěru zápasu zahrávali domácí ještě jednu standardní situaci, do vápna se přesunul také gólman Stanislav a byl to právě on, komu přistál míč na hlavě, ovšem gólman Hroznové Lhoty mířil vedle. Poté již sudí Jílek ukončil krásný zápas, ve kterém hráči Lanžhota ukázali, že nejsou v čele tabulky náhodou.

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Smištík J., Hlahůlek (75. Jegla L.), Bíla (c), Strachota – Lipčík M., Lipčík L., Schwarzbier, Lipčík J. – Pravda, Lipčík P.

Sokol Lanžhot:

Bartoš – Mráz, Hallang (c), Hakala (84. Laža), Žaloudek – Jakubec, Šustr, Kovář, Uher – Mihál, Tomek (88. Říha)