Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. kolo: Hroznová Lhota - Lovčice 1:4 (0:3)

27. 9. 2012

Čas: neděle 30.9.2012 v 16:00

Místo: domácí stadion Na Zelničkách

Domácí mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Hostující mužstvo: FK Sokol Lovčice - více zde

Branky za domácí: Bíla 

Výsledek utkání: Sokol Hroznová Lhota "A" - FK Sokol Lovčice

po 45 minutách:   0 : 3                                      

po 90 minutách:   1 : 4    

Sestava: Stanislav - Smištík, Laga, Schwarzbier, Šebesta - Pravda, Bíla, Lipčík L., Lipčík J. - Lipčík P., Falešník (lavička - Šupa, Náhlík, Jung, Podrazil)

 

Reportáž z utkání (autor Pavel Solařík)

Sokol Hroznová Lhota – FK Sokol Lovčice 1:4 (0:3)

Branky: 56. Bíla (PK) – 21. Kyněra, 40. Maniatis, 42. Přikryl, 67. Hála

ČK: 55. Přikryl (Lovčice)

Domácí tým zahájil utkání aktivně a hned ve 2. minutě hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu Schwarzbier těsně nad. Postupem času ovšem začali přebírat otěže zápasu do svých rukou hostující hráči, jejichž kvalita byla znatelná. V 8. minutě se řítil Přikryl sám na Stanislava, ten jeho střelu zlikvidoval, gól by stejně neplatil pro odmávaný offside, který ovšem podle mnohých (i domácích) fanoušků nebyl. V 15. minutě byl k vidění další samostatný únik, tentokrát hostující Šprta zakončil svůj postup slabou střelou do Stanislavovy náruče. Domácí tým odpověděl šancí Pravdy, kterému načechral odražený míč Lukáš Lipčík. Pravda pálil ostře, ovšem pouze doprostřed brány. Za dvě minuty už to opět hořelo v chybující obraně domácích, Vacula ovšem napálil pouze pravou tyč. To už bylo ovšem poslední varování. Ve 21. minutě dostal Kyněra míč na hranici velkého vápna a nikým neatakován mohl pohodlně zakroutit svoji technickou ránu k tyči, 0-1.

Po vedoucím gólu Lovčic se domácí hráči psychicky sesypali. Namísto své kombinační hry po zemi a přes křídelní prostory začali míče zbrkle nakopávat, což byla pouze voda na mlýn hostujícího týmu. Navíc ani offside system domácím nefungoval, a tak měli obránci plné ruce a nohy práce s úniky rychlonohých hráčů hostí. Na další šanci si 260 platících diváků počkalo až do 36. minuty, kdy Maniatisův centr těsně před Stanislavem hlavičkoval Maruška, domácí gólman však obrovský závar na brankové čáře uhasil. Domácí odpověděli slabou střelou Falešníka nad. Na druhé straně musel Stanislav vyboxovat z pod břevna tvrdou dělovku Přikryla. Domácí obrana hořela jako suché listí ve větru, a tak se nebylo čemu divit, že hosté definitivně zlomili výsledek utkání ještě do poločasu. HHVe 40. minutě podnikl kontr výborně hrající Maniatis, trpělivě se zbavil obránce, nechal dokonce zacouvat vyběhnutého Stanislava zpět do brány, aby jej posléze stejně pokořil přízemní střelou k bližší tyči, 0-2.

Také u další akce za 2 minuty byl bývalý hráč Drnovic, Karviné a Hradce Králové s řeckými kořeny Fotis Maniatis, který tentokrát unikal po pravém křídle, kde dostal od domácích beků hodně prostoru, a tak mohl naservírovat míč na zlatém podnose před prázdnou bránu Přikrylovi, 0-3.

Do druhé půle vstoupili domácí hráči aktivně, hosté se naopak zatáhli do obranné ulity a trpělivě čekali na brejky. Z jednoho z nich mohlo udeřit, když Smištík podběhl míč a Přikryl jej bez pardonu napálil na bránu, balon však po Smištíkově teči těsně minul bližší tyč. Hostující hráči krom krásných akcí předváděli rovněž spoustu tvrdých zákroků a sbírali jednu žlutou kartu za druhou. Na to doplatil právě Přikryl, který se už v 55. minutě po druhé žluté poroučel ze hřiště, nutno podotknout, že zcela oprávněně. V 56. svitla domácím jiskřička naděje. Josef Lipčík byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Bíla, 1-3.

Domácí hráči ožili, v 60. minutě postupoval Bíla z pravé strany zcela sám na Jankoviče, ale jeho ostrá rána po zemi o pár centimetrů minula zadní tyč. Hosté odpověděli akcí Jaromíra Kučery, který dokázal projít s míčem do vápna, tam ho podržet a nahrát před prázdnou bránu, ale domácí obránci míč dokázali za minutu dvanáct odklidit.  Právě Jaromír Kučera, který je domácím fanouškům dobře známý ještě ze svého působení v mateřském klubu Kordárna Velká nad Veličkou, nebyl v nedělním zápase moc vidět, neboť role záložníka tomuto hrotovému hráči příliš nesvědčí. Co nedokázal on, však zvládli jeho spoluhráči. V 67. minutě propadl míč po rohovém kopu k Hálovi a ten jej pohotově uklidil do brány, čímž definitivně zlomil odpor domácích, 1-4.

Poslední zajímavý moment už byla pouze technická střela domácího Ondřeje Bíly, která těsně minula šibenici, závěr zápasu se už v poklidu dohrál.

Velmi trefně shrnul zápas domácí hlasatel, který po jeho ukončení řekl: „Sledujeme děkovačku Lovčic, za které paradoxně nenastoupil ani jeden obyvatel Lovčic. My děkujeme hráčům, kteří nastoupili v jejich dresu, za krásný fotbal.“

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

reportáž pana Solaříka Pavla

(domácí přespolňák, 4. 10. 2012 17:42)

Skvělá práce-vystihující přesně situaci na stadionku.Moc děkuji.jen tak dál.

Re: reportáž pana Solaříka Pavla

(becek, 15. 10. 2012 19:52)

musím řící ,že stránky mate udělány velmi dobře.Se spožděním si čtu zápas ve kterém jste narazili na sokol lovčice a přízpěvek je udělán velmi kvalitně a profesionálné a nestraně.výborná práce pane Solařík .Jsem hráč lovčic a momentalně se nacházím na uzemí Afghánistanu a jsem rád , že vubec někdo ještě dovede udělat nestraný článek .mnoho zdaru a sportovních uzpěchu pro váš klub přeje becek

Re: reportáž pana Solaříka Pavla

(Pablos, 6. 10. 2012 21:09)

Díky! ;-)