Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Sokol Vlkoš 4:2

28. 9. 2008

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Vlkoš 4:2 (3:1)

Branky: 7. Podolan, 21. (PK), 31., 77. Bíla – 19., 62. Vavruš

Diváci: 220

 

Hráči Hroznové Lhoty nechaly své fanoušky zavzpomínat na své velké vítězství na domácím hřišti a svým výkonem je před blížícím se derby v Kněždubu povzbudili.

Domácí celek posadila do sedla situace ze 7. minuty, kdy hostující gólman Podolan nemohl mimo pokutové území chytit do rukou malou domů a jeho bratr v barvách domácího celku mu míč vypíchl a pohodlně dovezl až do prázdné brány, 1-0!

Povzbuzený domácí celek se tlačil do pokutového území Vlkoše. Dvě minuty po úvodním gólu se prezentoval pěknou střelou z 16ti metrů Bíla. V 18. minutě pak prošel centr Michala Lipčíka až na zadní tyč, kde musel pohotovou hlavičku Gavlíka zkrotit Podolan.

Minutu na to se však zmocnil míče hostující rychlík Vavruš, našlápl k bráně a křížnou ranou z rohu pokutového území překvapil Stanislava, 1-1.

Domácí tým však z nečekaného vyrovnání dlouho zaskočený nebyl. Ve 21. minutě pronikl do velkého čtverce zleva Michal Lipčík a byl při kličce sražen obráncem soupeře. Následnou penaltu Bíla s přehledem proměnil a nechal diváky zavzpomínat na Antonína Panenku, 2-1.

Hosté se nevzdávali, tři minuty po vedoucí brance domácích se po rohovém kopu dostal k hlavičce Pavelka, ale v dobré pozici minul. Domácí kontrovali nádhernou akcí dua Bíla – Lukáš Lipčík. Ti si několikrát vyměnili míč, Bíla vnikl do vápna, obešel gólmana, ale jeho střelu do prázdné brány vyrazil vracející se Pavelka.

Hosté se snažili, po dalším rohovém kopu vyprodukovali v domácí šestnáctce nepříjemný závar, ten však gólem neskončil. Zato domácí byli efektivnější. Po faulu na Michala Gavlíka na hranici šestnáctky se k přímému volnému kopu postavil Ondřej Bíla a krásnou střelou přes zeď poslal svůj tým do dvougólového vedení, 3-1!

 

Po změně stran nejdříve hrozil domácí celek. Jirka Pravda zatáhl zprava míč a jeho přihrávku „pod sebe“ Lukáš Lipčík poslal z první nad. V 51. se k dalšímu přímému kopu z vynikající pozice postavil Ondřej Bíla a další krásnou ranou nastřelil břevno!

Nedáš – dostaneš se naplnilo v 62. minutě zápasu. Hostující expres Vavruš opět našlápnul od poloviny hřiště, z míčem na noze obešel Suchého a perfektní křížnou ranou do šibenice snížil, 3-2.

Domácím borcům chvíli trvalo, než se z šoku otřepali. V 71. minutě centroval výborně hrající Bíla a Michal Lipčík pálil ve vyložené pozici pár centimetrů vedle.

V 77. minutě se již domácí fanoušci dočkali pojišťovací trefy. Kamil Schwarzbier namísto střely technickým centrem oslovil Ondřeje Bílu, ten si míč zpracoval a levou nohou poslal pod břevno Podolanovy brány, 4-2.

Hosté se snažili ze všech sil zvrátit nepříznivě se vyvíjející zápas. V 78. minutě trefil Marek Ingr z přímého kopu pravou tyč domácí brány. Byli to však domácí, kdo mohl pojistit své vedení další trefou, nicméně Jirka Pravda poslal odražený míč těsně vedle.

Domácí celek si po perfektním výkonu připsal tři body do tabulky.

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Suchý, Smištík J., Schwarzbier, Karásek – Pravda, Bíla (c) (86. Maňák), Lipčík L., Lipčík M. – Podolan (89. Jung), Gavlík (70. Smištík P.)

 

Sokol Vlkoš:

Podolan – Žalčík, Lunga, Kučera, Pavelka – Vavruš, Spurný, Lunga M. (c), Šupa - David, Ingr M.