Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. KOLO A TÝM: Sokol Vlkoš - Sokol Hroznová Lhota 2-1

27. 9. 2009

Sokol Vlkoš - Sokol Hroznová Lhota 2-1 (0-1)
Branky: 61. + 69. David - 6. Podolan

 

Do utkání vstoupili hráči Vlkoše aktivně a už ve 4. minutě musel Stanislav krotit nepříjemnou tečovanou střelu. Byli to však hosté, kdo se ujal vedení. Liknavost domácích obránců využil rychlý Petr Lipčík, který se důrazem zmocnil míče, přihrávkou oslovil nalevo nabíhajícího Tomáše Podolana a ten střelou po zemi překonal svého bratra v domácí bráně, 0-1.
V domácí sestavě se velmi dobře jevil rychlík Gabriel David, který podnikal rychlé úniky po levém křídle. Po jednom z nich dokázal odcentrovat, Bukovský vrátil míč před bránu a dobrou střelu Otruby zlikvidoval pozorný Stanislav.
Poté se začala hra přiostřovat a ve 22. minutě opustil hřiště na nosítkách domácí Adam Spurný. Minutu nato chyboval v obraně Ondřej Bíla, jehož kličku vystihnul Ingr, ten ihned vyslal před bránu prudký centr, ale obrana hostí odvrátila. Ve 38. minutě pálil domácí David z dobré pozice ostře nad, v té samé minutě skončil s vyraženým dechem hostující Jan Smištík.
Do druhé půle vstoupili hosté z Hroznové Lhoty aktivně. V 50. minutě vystihl opět chybu v rozehrávce domácí obrany Petr Lipčík, rychle oslovil svého bratra Lukáše, ale jeho přihrávku před bránu Tomáš Podolan špatně zpracoval.
V 55. minutě zahrával přímý kop hostující kapitán Bíla, poslal do vápna načechraný centr, na něhož si naběhl Šrahůlek, ale jeho skvělou hlavičku Podolan skokem k tyči zastavil. Zdeněk Šrahůlek byl hlavním aktérem také za minutu. To Podolan přešel přes obránce do vápna, jeho přihrávku poslal Lukáš Lipčík patičkou chytře za sebe na volného Šrahůlka, ale ten zbrkle vypálil vedle. Sérii tří zahozených šancí ve třech minutách završil Zdeněk Šrahůlek v 57. minutě, kdy si naběhl na centrovaný míč z rohového kopu, do něhož se opřel krásnou rybičkou, ale Podolan opět jeho pokus u tyče vytěsnil. Otřepané nedáš - dostaneš se mohlo naplnit již v 60. minutě, ale Bíla v poslední chvíli zablokoval Bukovského gólovou střelu. Ale domácí se dočkali hned za minutu, když dobývání hostující brány zakončil tvrdou střelou k tyči David, 1-1.
V 66. minutě pak došlo k hrůzné situaci, když hostujícímu Michalovi Jurenovi po pádu zapadnul jazyk a nebýt pohotového zákroku Pavla Jocha a Josefa Strachoty, kteří mu po několika předlouhých minutách zapadlý jazyk vytáhli, dopadlo by to velmi špatně. Michal byl převezen s otřesem mozku do Kyjovské nemocnice a my mu držíme pěsti a přejeme brzké uzdravení. Jeho oživování a následné ošetřování přímo na hřišti trvalo 30 minut. Bohužel, poté co hlavní sudí odmítl zápas ukončit, odmítli také domácí hráči Vlkoše dohrát zápas na remízu, což po nich žádal kapitán hostí Ondřej Bíla a dorazili otřesené hráče Hroznové Lhoty druhým gólem. Ten padnul po třech minutách hry. Přímý kop ještě Stanislav vyrazil před sebe, ale bohužel přímo na kopačky Davida, který mířil z dorážky přesně, 2-1.
Otřesení hosté již nebyli schopni držet s domácím souborem krok a začalo se hrát na jednu bránu. Další přímý kop z ostrého úhlu zahrával domácí Hrbáček přímo do bližší šibenice, Stanislav vyboxoval. Hosté naposledy zahrozili po Bílově přímém kopu, jehož centr před odkrytou bránou těsně promáchnul Petr Lipčík. Poté už hráli jenom domácí. V 81. uháněl Bukovský sám na Stanislava, ale ten jeho střelu vyrazil nohou. Za minutu spálil Bukovský další šanci, když ho na malém vápně našel přesným centrem Hrbáček, ale Bukovského hlavička mířila přímo do Stanislava. Za další 3 minuty zlikvidoval Stanislav nepříjemnou tečovanou střelu domácího Vavruše. V té samé minutě postupoval sám na gólmana hostí střelec dvou domácích branek David, dal míč lépe postavenému Bukovskému, ten se ocitl tváří v tvář Stanislavovi, ale ten jej na zemi opět vychytal. V 88. šel opět David sám na Stanislava, ale opět ztroskotal na výborném branaři Hroznové Lhoty. V poslední minutě opět postupoval na bránu hostí Vavruš, po několika kličkách vystřelil a Stanislavův výborný zákrok byl již evergreenem nedělního odpoledne.
Závěrem je záhodno poděkovat hráčům Hroznové Lhoty, že i po hrozném zážitku zápas dohráli až do konce. I přesto, že v utkání vyhrál Vlkoš, tak hostující hráči vyhráli ten důležitější boj - o život svého spoluhráče! Držíme Michalovi pěsti, ať je brzy v pořádku!!

Sokol Vlkoš:
Podolan Z. - Otruba, Spurný (22. Hrbáček), Zapletal, Šupa - Vavruš, Ingr (70. Novák), Lunga (c), Valenta - Bukovský, David

Sokol Hroznová Lhota:
Stanislav - Mikeska, Bíla (c), Hlahůlek, Jurena (67. Smištík P.) - Smištík J., Lipčík L., Strachota, Šrahůlek - Podolan T., Lipčík P.