Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Žarošice - Sokol Hroznová Lhota 1:2

4. 11. 2007

Sokol Žarošice – Sokol Hroznová Lhota 1:2 (1:2)

Branky: 5. Strmiska P. – 21. Jagoš, 33. Pravda

 

V chladném nedělním dopoledni chtěli hráči hostujícího Sokola dokázat, že na svého soupeře dlouhodobě umí a od samého začátku se tlačili před bránu. Hned ve 2. minutě musel domácí gólman Jakš vytěsnit Bílův přímý kop do zámezí. Na následný rohový kop si naběhl nikým nehlídaný Šrahůlek a v gólové pozici hlavičkoval těsně vedle.

 

Domácí se rychle otřepali a v páté minutě se ujali vedení. To si na odražený míč počkal Pavel Strmiska a levou nohou jej poslal obloučkem k tyči, 1-0.

 

Inkasovaná branka hosty ještě více nabudila k útočné aktivitě a jejich gólová odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Bíla našel přesným centrem Jagoše a ten poslal míč hlavou z deseti metrů do šibenice, 1-1.

 

Hned minutu nato musel Jakš lapit Jagošův střílený centr z levého křídla před dobíhajícím Lukášem Lipčíkem. Poté se hra začala přiostřovat, a to především díky domácím hráčům, kteří hráli velmi tvrdě. Hosté však na domácí tvrdost odpověděli nejlepším možným způsobem – ve 33. minutě unikl po levé straně opět Jagoš, jeho tvrdou přízemní střelu Jakš vyrazil pouze k dobíhajícímu Pravdovi a ten poslal míč do sítě, 1-2.

 

Za další tři minuty mohlo být na střídačce hostí ještě veseleji, ovšem Michal Lipčík po Bílově centru hlavou těsně minul. Do přestávky se ještě prezentoval přímým volným kopem domácí Jenáček, míč podjel Stanislavovi pod tělem a skončil těsně vedle.

 

Do druhé půle vstoupil domácí celek jak vyměněný a jeho snaha o vstřelení gólu byla enormní. Hosté ztratili svoji převahu ve středu hřiště a pouze se bránili domácímu tlaku. Hned v první minutě druhé půle zahrozil opět Pavel Strmiska, jenž se zjevil sám před Stanislavem, pálil ovšem pánu Bohu do oken. Sedm minut nato si mezi obránce hostí naběhl Frýbort a svůj únik zakončil střelou těsně vedle. Za dalších pět minut vystrašil obloučkem Stanislava Tomáš Chromý, pálil však těsně nad. Největší šanci na vyrovnání pak měly Žarošice v 74. minutě – Stanislav vyboxoval míč na hranici šestnáctky pouze k Janu Strmiskovi a jeho tvrdou střelu vyhlavičkoval z prázdné brány Josef Uher.

 

Poté se hostům přece jen podařilo hru postupně vyrovnat a byli to právě oni, kdo mohl své vedení pojistit. Bíla se postavil k přímému kopu ze 17ti metrů a Jakš pouze sledoval, jak míč těsně míjí pravou tyč.

 

Poslední šanci domácích na vyrovnání pak zahodil Vymazal, za jehož křížnou střelou z pravé strany se všichni jen ohlédli. Ve vypjatém závěru pak byl k vidění komický počin nepřesného hlavního sudího, jenž hrdinovi předchozí situace udělil druhou žlutou kartu, ovšem pro špatné zápisky jej nevyloučil. Paradoxem bylo, že Vymazal již sám opouštěl hříště..

 

Hosté tedy své vedení ubránili a radovali se z vydřené a trochu šťastné výhry na půdě nepříjemného soupeře.

 

 

Sokol Hroznová Lhota:

 

Stanislav

 

Suchý  Schwarzbier  Uher  Šrahůlek

(68. Strachota)

 

Smištík P. Lipčík L.  Bíla (c) Lipčík M.

(55. Bartošek) (90. Maňák)

 

  Pravda   Jagoš

 

Sokol Žarošice:

Jakš – Žaroský Z. (c), Slavíček, Lecián, Strmiska P. – Chromý J. Jenáček (81. Žaroský P.), Vymazal, Chromý T. (64. Strmiska A.) – Strmiska J., Frýbort


Hvězdou utkání Žarošice - Sokol Hroznová Lhota byl zvolen Jan Jagoš