Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým: 2. kolo (15/16): Sokol Hroznová Lhota - Sokol Tvrdonice 3:3 (1:1)

Sokol Hroznová Lhota - Sokol Tvrdonice 3:3 (1:1)

Branky: 16. Matyáš, 77. Lipčík Petr, 90. Jegla - 17. Serafin, 54. Bartošek, 60. Janulík

ŽK: Lipčík Petr, Bíla - Malík

Diváci: 142

V nedělním parném odpoledni, kdy se teplota znovu přehoupla do tropických výšin, přijelo na Zelničky družstvo Tvrdonic, aby zde otevřelo s domácím Sokolem novou sezonu 1.B třídy. Na jaře si zachraňující se Tvrdonice odvezly vysokou porážku 4:0 a také v prvních třiceti minutách nedělního zápasu si příliš nekoply. Domácí totiž vlétli na hřiště jako smečka hladových vlků a rychlou, kombinační hrou přes křídelní prostory dostali okamžitě svého soupeře do úzkých. Jejich krásnému fotbalu chybělo jediné, a to gólové zakončení pohledných akcí. V koncovce postupně selhali Falešník, jehož ostrá střela zlověstně prolétla kolem zadní tyče, dále Lukáš Lipčík, jehož technický pokus nádherně vytěsnil na roh Fibingr a také Durna, který rychlou střelou uvnitř vápna jen o pár centimetrů minul bližší šibenici. Kdyby bylo v 10. minutě skóre 3:0, nikdo z hostujících hráčů, fanoušků a funkcionářů by nemohl říct ani "Popel". Jenže na kdyby se nehraje, a tak se zaslouženého vedení dočkal domácí mančaft až v 16. minutě. Podrazilovu utěšenou dělovku z pravé strany vyboxoval Fibingr na stranu levou, a to přímo na kopačky Matyáše. A než se hostující gólman stihl přesunout k pravé tyči, už mu tam přilétla chytrá střela domácího levého obránce, 1-0.

Diváci se ještě ani nestačili posadit zpátky do sedadel a bylo vyrovnáno. Hned po rozehrávce se zmocnil balonu Serafin a nechytatelnou bombou nějakých patnáct metrů před velkým vápnem udělal ze Smetky pouhého statického diváka a srovnal skóre na 1-1.

Nečekané vyrovnání vneslo na kopačky domácích hráčů trochu nervozity, ti ale nadále pokračovali v tlaku. Ve 32. si naskočil na rohový kop nejlepší střelec přípravy - Jan Jagoš, ale jeho pokus hlavou skončil opět těsně mimo vzdálenější tyče. Kroupa byl v hlavní roli také za osm minut, když mu na kopačky do vápna propadl Bílův centr, domácí forvard nechal promluvit své kladivo v levé noze, ale balonu v cestě do sítě stály Fibingerovy rukavice. Posledním vzrušením první půle tak byl technický lob Lukáše Lipčíka, který jen o kousíček přelétl břevno a usadil se shora na síti.

Také začátek druhé půle nedával tušit nic špatného. Po čtyřech minutách hry zkoušel znovu Lukáš Lipčík štěstí technickým obloučkem, ale ten se tentokráte pouze zlehka otřel o pravou tyč. Domácí hráči poté usnuli na vavřínech a hostující mašina se začala zle rozjíždět. Jako první hrozil Vacula, který dostal míč do vápna, ale Smetka jej nadvakrát vychytal. Za další minutu pak šel Mráz zleva na Smetku, ale jeho pokus trefil pouze brankovou konstrukci zvenčí. Požár v domácí obraně však pokračoval. Po žlutém faulu Petra Lipčíka před vápnem přišla střela do břevna, kterou nehlídaný Bartošek poslal hlavou do brány, 1-2.

A to nebylo vše. Den otevřených dveří domácí defenzívy zvesela pokračoval dál! V 60. minutě dostal míč na pravé křídlo korpulentní Vacula, domácí obránci jeho postupu k bráně věnovali pramalou pozornost, a tak hostující hráč zavřel oči a napálil balon z úhlu nádherně a nechytatelně do víka, 1-3.

Za dvě minuty mohlo být definitivně po zápase, když se řítil znovu sám na Smetku Mráz, ale ten v koncovce nepochopitelně selhal a poslal míč pouze mimo. Domácí se mohli dočkat snížení po rychlé rozehrávce přímého volného kopu, Lukáš Lipčík bleskově poslal míč volnému Bílovi do vápna, ten byl však sám tímto řešením překvapen a navíc dal míči špatnou faleš, a ten se projel po trávníku těsně kolem tyče. Bláznivý zápas pokračoval, hosté vyráželi ze zatažené obrany do jedovatých brejků, ty však končily na jejich vlastní nepřesnosti, neboť o nějaké hře domácí obrany nemůže být v těchto fázích zápasu řeč. Zato dopředu nasadil domácí lodivod několika střídáními a změnami v sestavě skutečnou sílu. Prim hrál především Petr Lipčík, který šel "dopředu" z obrany. V 77. minutě se po závaru ve vápně dostal k meruně a pohotově ji uklidil zblízka k tyči, 2-3.

Poslední naději na pojistku výsledku měl na kopačce hostující Rebenda. Ten šel po narážečce zprava sám na Smetku, ale vyprodukoval pouze slabou střelu, kterou při její cestě do brány v pohodě doběhl Luboš Vařecha. V 86. měl pak na kopačce vyrovnání nejprve Pravda, ten se opřel do míče z hranice vápna, ale roztřásl pouze břevno. Bod za remízu pak přinesla domácím akce z 90. minuty. Petr Lipčík dostal míč do pravého křídla, pohotově jej servíroval ostrým centrem před bránu a Jegla jej poslal ve skluzu hlavou do sítě, 3-3. Mdlé publikum explodovalo nadšením a hnalo své hochy za třemi body. Ti však nastavený čas příliš nezvládli a po zbrklé rozehrávce dovolili hostujícím hráčům podržet míč u rohového praporku. Dá se říct, že si Tvrdonice odvážejí ze žhavé hroznolhotské půdy zasloužený bod, ale při troše štěstí mohly oba týmy pomýšlet na body tři.

Hráči Hroznové Lhoty neprohráli na domácím hřišti již jedenáct zápasů v řadě, nyní je však čeká dvojzápas na hřištích soupeřů.

Sokol Hroznová Lhota:

Smetka - Matyáš (70. Lipčík J.), Lipčík P., Laga (c), Podrazil (73. Vařecha) - Falešník (66. Jegla), Bíla, Jagoš M. (52. Pravda), Lipčík L. - Durna, Jagoš J. (70. Schwarzbier)

Sokol Tvrdonice:

Fibingr - Vališ, Vacenovský (c) (88. Čapka), Rebenda, Blažek - Janulík (66. Trubač), Serafin, Vacula - Malík (45. Mišurec) (90. Kostrhůn), Mráz (80. Menšík), Bartošek

Další výsledky 2. kola:

Milotice - Krumvíř 1:2 (1:0)

Nikolčice - Velká nad Veličkou 2:3 (1:1)

Lovčice - Hovorany 4:2 (0:1)

Kněždub - Podivín 4:0 (2:0)

Hlohovec - Křepice 2:4 (1:1)

Vacenovice - Žarošice 2:2 (0:1)

1. Kněždub 1 1 0 0 4:0 3
2. Křepice 1 1 0 0 4:2 3
3. Lovčice 1 1 0 0 4:2 3
4. Krumvíř 1 1 0 0 2:1 3
5. Velká nad Veličkou 1 1 0 0 3:2 3
6. Žarošice 1 0 1 0 2:2 1
7. Vacenovice 1 0 1 0 2:2 1
8. Tvrdonice 1 0 1 0 3:3 1
9. Hroznová Lhota 1 0 1 0 3:3 1
10. Milotice 1 0 0 1 1:2 0
11. Nikolčice 1 0 0 1 2:3 0
12. Hlohovec 1 0 0 1 2:4 0
13. Hovorany 1 0 0 1 2:4 0
14. Podivín 1 0 0 1 0:4 0

Autor: PS