Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým: 7. kolo (15/16): Sokol Hroznová Lhota - Sokol Lovčice 3:6 (2:3)

Sokol Hroznová Lhota - Sokol Lovčice 3:6 (2:3)

Branky: 3. + 30. Durna, 82. Jagoš Marek - 17. + 23. Vacula, 46. + 68. Baťa, 27. + 65. Kyněra

ŽK: Lipčík L., Podrazil, Falešník, Bíla, Jagoš M. - Baťa

V 7. kole se na Zelničkách představilo mužstvo Lovčic, které se vrátilo zpět do 1. B třídy. Tento tým je velmi specifický, neboť je složen z nakoupených hráčů, kteří mají bohaté zkušenosti z vyšších soutěží. V Hroznové Lhotě na tohoto soupeře nemají dobré vzpomínky, což se nemění ani po dalším vzájemném měření sil.

Hráči Lovčic od samého začátku svého soupeře herně převyšovali. Drželi míč ve své moci, čímž eliminovali domácí zbraň, tedy kombinační hru. Navíc od první do poslední minuty hráli hosté v neustálém hýřivém pohybu a jejich agresivní presing, stejně kvalita směrem dopředu byly velmi cítit. Jedinou slabinou Lovčic byla obrana, která mnohdy hořela, ale holandský herní styl, tedy: "Vždy dáme víc gólů, než dostaneme", Lovčicím zatím vychází. Jejich hru skvěle diriguje nestárnoucí exligový matador Fotis Maniatis, který dohlíží rovněž na hru svého syna Tomáše. A propos za Lovčice nastoupili hned dva teprve sedmnáctiletí hráči. Vedle Tomáše Maniatise ještě Dominik Knap a oba dva podali výkon vysoce převyšující úroveň 1.B třídy. Ostatně stejně jako celé hostující mužstvo. Občas to na hřišti totiž vypadalo, že se hraje utkání českého poháru, v němž přijel na Zelničky soupeř z krajského přeboru. Ale pojďme k samotnému průběhu zápasu.

Domácí od samého začátku šlapali vodu a pouze se honili za rychlými přihrávkami hostí. Přesto se jim podařilo udeřit jako prvním, když po zisku míče kopali rohový kop, který přistál přesně na hlavě nekrytého Durny, 1-0.

Jenže rovněž hosté měli precizně nacvičené rohové kopy, které rozehrával Fotis Maniatis. Při nich navíc domácí nijak zvlášť nehlídali nejlepšího střelce hostí - Petra Vaculu (10 branek v dosavadních pěti zápasech!!!), což se jim brzy vymstilo. Hostující šuter dal o sobě poprvé vědět ve 13. minutě, to zatím jeho hlavička skončila "koníčkem" o zem těsně nad břevnem. Za čtyři minuty už si však Vacula počkal na míč z rohového kopu u bližší tyče a dorážkou vyrovnal, 1-1.

Ve 23. minutě domácí Matyáš zbytečně kličkoval a po jeho ztrátě se znovu kopal rohový kop. Tentokráte z opačné strany, ovšem se stejným výsledkem, tedy zakončující Vacula rozvlnil síť, tentokrát hlavou 1-2.

Při dalším rohu jsem se schválně zaměřil na Petra Vaculu. Ten stál na vzdálenějším rohu velkého vápna. Před exekucí rohového kopu se však obloukem rozběhl a zamířil si to k bližší tyči, kam neomylně přistál Maniatisův centr. Tentokráte dokázali obránci míč zablokovat.

Domácí byli na ručník. A to ještě nebylo ze strany hostí zdaleka vše. Za další čtyři minuty přišel přetažený centr z levé strany, náhradník za zraněného Smetku - Tomeček zůstal v bráně, a tak neměl pohotový Kyněra problém poslat míč hlavou za jeho záda, 1-3.

Domácí se dostali ke slovu znovu až ve 30. minutě. Po sérii rohových kopů nakonec přistál míč před malým vápnem, odkud jej Durna napálil volejem do sítě, 2-3.

Hosté mohli odskočit o dvě branky ve 36. minutě, kdy dostal balon do běhu mezi beky Baťa, pěkně se do skákající meruny opřel, ale Tomeček ji ještě hezčím zákrokem vytěsnil ze správného směru.

Ten, kdo čekal, že se domácí ve druhé půli pokusí o obrat, musel být hořce zklamán. Hned z prvního útoku totiž hosté udeřili. Lehkonohý Kyněra zařadil vyšší rychlostní stupeň, jeho střelu ještě Tomeček dokázal zastavit, míč se odrazil k Baťovi, jehož první střelu Tomeček rovněž vytěsnil, na dorážku už byl však krátký, 2-4.

Nedá se říct, že by domácí neměli šance. Ovšem ty končily na jejich nemohoucnosti. Ve 47. minutě Durna ve vápně zasekl, ale jeho střelu vytěsnil skvělý Lánik nad břevno. Nepřesný sudí Vašík navíc ukázal odkop od brány...

Hosté odpověděli přímým kopem Maniatise, který Tomeček vyrazil. Za minutu hrozili domácí. Podrazil posadil centr zprava na halvu Petra Lipčíka, ten však poslal míč těsně nad. V těchto chvílích se hrálo de facto bez obran. V 65. minutě ztratili liknaví zadáci Hroznovky míč, Maniatis vyslal do sóla Kyněru, který křížnou ranou zvýšil na 2-5.

V 67. vystihl malou domů hostí Durna, ale namísto střely míč pouze zastavil pro gólmana. Hned za minutu bylo definitivně hotovo. Kyněrova rychlost, která trhala obranu domácích, mu opět stačila aby se uvolnil na pravém křídle a jeho přízemní centr poslal skluzem za Tomečkova záda Baťa, 2-6.

Domácí to však ani za takového stavu nezabalili. Střídající Bíla poslal centr do vápna, Durna sklepl míč Petru Lipčíkovi, ten však ve složité pozici pálil jenom nad. Hosté mohli odpovědět znovu za minutu. Po kombinaci na jeden dotek se zjevil na puntíku pro penaltu volný Kyněra, ale svůj hattrick těsně minul. Domácí odpověděli akcí Bíly, který dal doprava Pravdovi, jehož centr přistál přesně na kopačkách Durny, který však z malého vápna poslal míč pouze do Lánikových rukavic. Rovněž další střídající žolík Jegla dal o sobě vědět. V 72. se probil přes čtyři protihráče do vápna, dal míč Podrazilovi, jehož ránu na bližší tyč Lánik vyrazil. Až v 82. byli domácí gólově odměněni za neutuchající snahu. Podrazil si narazil s Bílou a poslal střílený centr do vápna, odkud jej Marek Jagoš napálil pěkně k tyči, 3-6.

Hosté znovu odpověděli hned za minutu. Tomáš Maniatis se dostal do samostatného úniku, ale jeho rychlou střelu bodlem Tomeček nohou vykopl. Poslední šancí zápasu tak byla Bílova střela z nějakých osmnácti metrů, s níž si však Lánik v pohodě poradil.

Domácí tak utrpěli na svém hřišti debakl, nutno však podotknout, že soupeř byl po celý zápas lepší. K bodům Lovčicím rovněž pomohla jejich lepší produktivita. Hráči Hroznovky v neděli potvrdili všeobecné trápení domácích týmů v 7. kole, když jediný naplno doma bodoval Hlohovec.

Sokol Hroznová Lhota:

Tomeček - Matyáš, Schwarzbier, Laga (c), Vařecha (53. Bíla) - Podrazil, Lipčík L., Falešník (65. Jegla), Pravda - Durna (73. Jagoš M.), Lipčík P.

Sokol Lovčice:

Lánik - Maruška, Hála, Hladký (82. Drápal), Knap - Maniatis T., Maniatis F., Kyněra, Šprta - Baťa (76. Kunický), Vacula

Další zápasy 7. kola:

Hovorany - Vacenovice 1:1 (1:0)

Křepice - Krumvíř 2:5 (1:3)

Tvrdonice - Milotice 0:5 (0:3)

Hlohovec - Kněždub 2:0 (1:0)

Žarošice - Nikolčice 1:3 (1:0)

Podivín - Velká nad Veličkou 0:1 (0:1)

Tabulka po 7. kole:

1. Krumvíř 6 5 1 0 15:5 16
2. Lovčice 6 5 0 1 26:17 15
3. Nikolčice 6 4 0 2 16:7 12
4. Velká nad Veličkou 6 4 0 2 11:6 12
5. Milotice 6 4 0 2 12:9 12
6. Hlohovec 6 4 0 2 14:12 12
7. Hroznová Lhota 6 2 2 2 19:15 8
8. Kněždub 6 2 1 3 11:13 7
9. Křepice 6 2 0 4 15:20 6
10. Podivín 6 2 0 4 9:15 6
11. Žarošice 6 1 2 3 10:13 5
12. Vacenovice 6 0 4 2 5:9 4
13. Hovorany 6 1 1 4 7:14 4
14. Tvrdonice 6 0 1 5 6:21 1

Autor: PS