Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 1. kolo (16/17): Sokol Hroznová Lhota - Sokol Charvátská Nová Ves 2:0 (0:0)

Sokol Hroznová Lhota - Sokol Charvátská Nová Ves 2:0 (0:0)

Branky: 55. Falešník, 58. Gazárek

ŽK: Lipčík J., Vaverka, Matyáš, Jagoš - Polášek D., Novák, Bartoš

Diváci: 120

Přesunití prvního kola z horkých srpnových dní do sychravého a větrného listopadového počasí bylo jako z bláta do louže. Namísto vedra trápila hráče i diváky vlezlá zima a studený jižní vítr, který se dostal i pod teplé oblečení. A tak šel svařák v místním bufetu na dračku. Domácí diváky však zahřáli svým výkonem i domácí hráči, kteří udrželi podzimní domácí neporazitelnost (spolu s Miloticemi a Vacenovicemi) a z 21 možných bodů jich doma získali hned 19, když dva bodíky jim utekli za smolnou domácí remízu s Hovorany. Dnes přijel na Zelničky ambiciózní nováček, který má ve svém kádru plno mladých hráčů, kteří takřka do jednoho prošli mládežnickými týmy MSK Břeclav. Ono se totiž není čemu divit, vždyť Charvátská Nová Ves je téměř součástí Břeclavi (na stadion MSK je to odtud vzdušnou čarou něco přes kilometr). A tak šel z dnešního soupeře strach. Ten však v posledních zápasech neprožívá zrovna povedené období a dnes to potvrdil.

Utkání začalo se spoustou nepřesností na obou stranách. Hráči se balonů zbrkle zbavovali a jejich dlouhé nákopy nenacházely adresáta. Přesto celá první půle jasně patřila domácímu týmu. Už ve 2. minutě sklepl balon prsama Petr Lipčík pro Jagoše, ale jeho ránu Elsner nadvakrát zkrotil. Právě Petr Lipčík dělal po celý zápas hostující obraně velké problémy, když si zabíhal za beky na dlouhé balony. Po jednom z nich (balon šel až z půlky) se ocitl úplně sám před Elsnerem, toho sice přehodil, s ním však i bránu. Ve 20. už byli domácí velmi velmi blízko k vedoucí brance. Petr Lipčík přetaženým centrem našel Jagoše, ten pěkně poslal na hranici šestnáctky proti noze Podrazilovi, jehož bomba se odrazila od břevna na brankovou čáru (možná kousek za ni) a zase ven. Pomezní Horňáček však stál daleko od brankové čáry, aby mohl celou situaci posoudit, a tak platil i nadále bezbrankový stav. Za dvě minuty domácí znovu hrozili. Bíla na vlastní polovině marně hledal někoho, kdo se mu nabídne pohybem, a tak napálil míč prostě dopředu, za obránce si naběhl rychlonožka Petr Lipčík, ale tísněn obráncem poslal míč na dlouhou nohu jenom do Elsnera. Hosté zahrozili v první půli jenom dvakrát, a to v rozmezí dvou minut. Nejdříve rozjel rychlou akci Jurčík, dal doleva na Nováka, ale jeho ostrý cent Smetka odvrátil před nabíhajícími hráči. Právě Rudolf Novák - posila Charvátksé z Rakouska - byl jejím nejlepším hráčem. Hned za dvě minuty se postavil k přímému kopu z prvé strany, jeho střílený centr Smetka vyrazil před sebe a obránci zametli míč do bezpečí. Domácí mohli konečně strhnout vedení na svoji stranu ve 43. minutě. Petr Lipčík pěkně obešel obránce, dal zleva do vápna na Jagoše a ten poslal na bránu navlas stejnou střelu jako předtím Podrazil - tedy bombu, která se odrazila od břevna, ale tentokráte dobrého půl metru za brankovou čáru a zase ven. Tentokráte šlo vidět až z tribuny, že se jednalo o gól, bohužel pomezní Horňáček stál zase tragicky špatně a znovu na míč neviděl, a tak bylo domácím vedení odepřeno chybou rozhodčích. Při odchodu do kabin tak platil stále stav 0:0.

Druhá půle začala šancí hostí. Ve 48. se zničeho nic objevil ve vápně Hroznovky Jurčík, postupoval sám na Smetku, ale branku vysoko přestřelil. A tak domácí trestali. V 56. odcentroval Petr Lipčík znovu z levé strany, tentokráte se míč snesl přesně na hlavu nevysokého Falešníka, který zamířil pěkně k zadní tyči, 1-0 Konečně!

Diváci se ještě ani nestihli usadit zpátky a už to bylo o dvě branky! Po další akci Petra Lipčíka (a další chybě hostující obrany) špatně vyběhl gólman Elsner, míč se odrazil k volnému Gazárkovi a na něj zývala prázdná brána a v ní jediný bek. Mladíček v domácím dresu zachoval chladnou hlavu a poslal míč do odkryté části brány, 2-0

Domácí se dostali do pohody a mohli ještě několikrát svoje vedení navýšit, když podnikali do otevřené obrany rychlé kontry. Za tři minuty se vyhnul na prvém křídle faulu Petr Lipčík, hnal se po úplně prázdném pravém křídle k bráně, přízemním centrem přes tři vracející se hráče našel volného Jagoše, ale ten úplně sám před Elsnerem tak dlouho přemýšlel, jak vystřelit, že celou akci nakonec ani nezakončil. Identická akce byla k vidění i za pět minut. Tentokráte pláchl po prvé straně rychlík Jegla, na zadní tyči našel Matyáše, ten si však tak dlouho přehazoval míč z pravé na levou nohu a zpátky, že nakonec zakončil slabě do gólmana. V 75. obral na půlící čáře soupeře o míč Josef Lipčík, kolmicí oslovil za obranu Petra Lipčíka, ale ten svůj samostatný postup na Elsnera zakončil pouze střelou do něho. Přitom právě z těchto pozic se v minulých zápasech nemýlil! Za hosty odpověděl Novák. Ten dvakrát pálil na bránu po standardní situaci z pravé strany, ale obě jeho střely pod břevno pozorný Smetka vyrazil. Závěr zápasu už patřil hostům. Jejich největší šanci měl na kopačce Michal Polášek, který z přímého kopu krásně poslal míč přes zeď, ale Smetka ještě hezčí robinzonádou míč vytěsnil do zámezí. A když si poradil i s technickou střelou Nováka, mohli domácí hráči slavit důležitou výhru nad kvalitním soupeřem a jít si užít večerní ukončenou. Poslední podzimní kolo tak patřilo na 100 % domácím týmům.

Sokol Hroznová Lhota:

Smetka - Lipčík J., Bíla (c), Vaverka, Podrazil - Falešník, Lipčík L. (86. Jung), Chrenčík (58. Matyáš), Gazárek (61. Jegla) - Jagoš, Lipčík P.

Sokol Charvátská Nová Ves:

Elsner - Polášek D. (65. Holota), Polášek K. (76. Střítecký), Lošťák, Jedlička (35. Bartoš) - Očovan (c), Jurčík (84. Husák), Novák, Osička - Polášek M., Radkovič

Ostatní výsledky 1. kola:

Uhřice - Žarošice 1:0 (0:0)

Milotice - Podivín 6:0 (4:0)

Vacenovice - Rajhrad 2:1 (2:0)

Kněždub - Křepice 3:0 (1:0)

Hovorany - Strážnice 3:1 (1:1)

Nikolčice - Mikulov 5:1 (3:0)

Tabulka soutěže po podzimní části:

1. Milotice 13 10 2 1 32:10 32
2. Kněždub 13 9 0 4 34:17 27
3. Uhřice 13 8 1 4 27:14 25
4. Vacenovice 13 7 4 2 24:17 25
5. Hroznová Lhota 13 7 3 3 31:17 24
6. Charvátská Nová Ves 13 7 2 4 22:19 23
7. Rajhrad 13 6 2 5 34:27 20
8. Nikolčice 13 4 2 7 25:32 14
9. Křepice 13 4 2 7 18:27 14
10. Mikulov 13 4 1 8 23:26 13
11. Podivín 13 4 0 9 17:30 12
12. Žarošice 13 3 2 8 17:28 11
13. Strážnice 13 3 2 8 18:31 11
14. Hovorany 13 3 1 9 13:30 10

Autor: PS