Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 14. kolo (17/18): SK Rakvice 1932 - Sokol Hroznová Lhota 2:0 (0:0)

SK Rakvice 1932 - Sokol Hroznová Lhota 2:0 (0:0)

Branky: 48. Pátek, 78. Kubiš

ŽK: Strýček, Singer, Kubiš - Bíla, Chrenčík, Schwarzbier

Diváci: 200

První jarní kolo hráčům Sokola nesedlo, přestože se jim zimní příprava vydařila nad očekávání. V Rakvicích to bylo o prvním gólu. K tomu měli hosté v první půli blíž, především Miroslav Falešník, který dvakrát postupoval sám na Strýčka, ale ani jednu z těchto šancí nedokázal proměnit. Za domácí nejvíc hrozilo duo Rástočný - Kubiš, ale krom jedné střely nad toho v první půli příliš nepředvedlo. Hosté hrozili v prvním poločase celkem čtyřikrát, ale zradila je koncovka.

Druhá půle začala jasným faulem domácího obránce na Petra Lipčíka v pokutovém území, který však sudí Licek z nepochopitelných důvodů nepotrestal nařízením penalty. Naopak nechal ve hře pokračovat, domácí rozehráli míč na polovinu hřiště, kde se u hlavičky nedohodli Maněk s Chrenčíkem, míč tak propadl k Pátkovi, který s ním postupoval k šestnáctce hostí a poté, co zasekl doprostřed, vyslal na bránu slabou střelu, která však špatně postaveného Kusalíka zaskočila a prošla do sítě, 1-0

Od této chvíle domácí hru zavřeli a ta se začala kouskovat. Další zkrat předvedl hlavní sudí Licek při ataku domácího gólmana na Petra Lipčíka, ovšem Strýček za sražení našeho útočníka v přerušené hře červenou kartu z rukou rozhodčího neviděl. Ve druhé půli jsme hrozili šancí Bíly a především střelou Petra Lipčíka do břevna. Domácí přidali pojistku poté, co se po autovém vhazování dostal míč do šestnáctky a přihrávku pod sebe si našel nabíhající Kubiš, 2-0

Trefně shrnul utkání trenér hostí Jaroslav Bíla, který řekl: "Kdyby se hrálo do večera, tak toho góla nedáme".

SK Rakvice 1932:

Strýček - Singer (71. Juřena), Bílek, Prachař (c), Tesařík - Pátek (81. Vajbar), Švásta (93. Dostoupil), Havlena, Blažek - Rástočný, Kubiš (90. Halady)

Sokol Hroznová Lhota:

Kusalík - Lipčík J., Bíla (c), Chrenčík (62. Schwarzbier), Podrazil - Falešník (69. Vaverka), Maněk, Polách, Janík (74. Matyáš) - Červenka (46. Lipčík L.), Lipčík P.

Ostatní výsledky 14. kola:

Rohatec - Lednice 1:2 (0:0)

Krumvíř - Milotice 8:3 (3:1)

Vložil: PS