Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 2. kolo (16/17): RAFK Rajhrad - Sokol Hroznová Lhota 1:1 (0:0)

RAFK Rajhrad - Sokol Hroznová Lhota 1:1 (0:0)

Branky: 59. Haňka (PK) - 47. Falešník

ŽK: Haňka, Neuhybel - Podrazil, Lipčík J.

Diváci: 120

Tak trochu ve stínu Olympijských her se pozvolna rozjíždějí i fotbalové soutěže. 1.B třída již tradičně startovala až svým 2. kolem, které zavedlo Sokol Hroznová Lhota hned na půdu nejvzdálenějšího soupeře, tedy do Rajhradu. Ten hrál dlouhé roky 1.A třídu a i vzhledem k jeho poloze blízko Brna se dalo čekat, že půjde o velmi kvalitního soupeře.

Fotbal se hrál opravdu kvalitní a šance byly na obou stranách. Domácích hráčům stál v cestě ke gólové radosti výborně chytající Smetka, který jim již v první půli zlikvidoval tři tutovky (jednou mu pomohla spojnice tyče a břevna). Také domácí tým měl v bráně mága, jímž byl Miroslav Semerád. Ten se také činil a vrcholem byl pro něj zákrok, jímž v leže lapil střelu Petra Lipčíka z malého vápna.

Hned po dvou minutách hry ve druhé půli už byl ale krátký na fantastický volej Miroslava Falešníka, který se z velkého vápna opřel do centru Matyáše a trefil nechytatelně šibenici, 0-1.

Domácím k vyrovnání pomohl hlavní sudí Bartoň, který si při trmě-vrmě před bránou vymyslel faul po pádu jednoho z domácích hráčů a Haňka se při exekuci pokutového kopu nemýlil, 1-1.

Hosté byli v zápase o trochu fotbalovější, což domácí urostlí hráči doháněli velkým důrazem a tvrdostí. Na samém konci zápasu měl pak tři body na kopačce hostující Jagoš, který však napálil pouze tyč. Za další minutu se pak dostal znovu do dobré střelecké pozice, ale tentokráte těsně minul. Utkání tak skončilo smírem. Příští neděli přivítá Hroznová Lhota na Zelničkách neoblíbené Žarošice, které budou chtít napravit své domácí zaváhání s Vacenovicemi.

RAFC Rajhrad:

Semerád - Beneš, Hrdlička (65. Reitoral), Haňka, Knoflíček - Derbl, Polák, Barcal, Klika - Richtr, Neuhybel (58. Nekvapil)

Sokol Hroznová Lhota:

Smetka - Matyáš, Bíla, Schwarzbier, Lipčík J. - Podrazil, Falešník (89. Jung), Vaverka, Náhlík (72. Gazárek) - Lipčík P., Jagoš

Další výsledky 2. kola:

Mikulov - Uhřice 2:0 (1:0)

Podivín - Křepice 0:2 (0:0)

Žarošice - Vacenovice 2:4 (1:1)

Strážnice - Nikolčice 4:2 (2:1)

Milotice - Hovorany 2:0 (0:0)

Charvátská Nová Ves - Kněždub 0:3 (0:1)

Autor: PS