Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 4. kolo (20/21): Sokol Hroznová Lhota - SK Šlapanice 3:0 (1:0)

Sokol Hroznová Lhota - SK Šlapanice 3:0 (1:0)

Branky: 6. Lipčík P., 82. Škopík, 85. Podrazil

ŽK: Schovanec, Piák O. (Š)

Diváci: 217

Domácí tým nastupoval proti Šlapanicím s novými dresy a hlavně touhou odčinit ostudný debakl ve Veselí. Těsně před zápasem vypadl ze sestavy Martin Chrenčík, kterého nahradil na stoperu Michal Vaverka, do středu zálohy poslali trenéři dorostence Martina Matyáše. Oba tito hráči podali nadstandardní výkon, stejně jako celý domácí tým! Ten byl oproti minulému kolu jak vyměněný, hrál svoji kombinační hru v pohybu, všechny řady fungovaly tak, jak měly a borci v černo-žlutých dresech tak produkovali oku lahodící kopanou. Ani hosté nehráli špatně a potvrzovali tradiční sílu týmů okolo Brna, ovšem jejich hře chyběla větší přesnost ve finální fázi. 

Domácí se rychle ujali vedení. To přišlo po akci středem hřiště, Matyáš dal mezi beky na Petr Lipčíka a ten zkušeně přehodil vybíhajícího Longauera, 1-0

Rychlá branka černo-žluté vosy uklidnila a ty i nadále držely otěže zápasu pevně ve svých rukou. Za dvě minuty dostal Petr Lipčík balon na levé křídlo, ve vápně však namísto střely volil přihrávku, kterou Pravda nemohl mít, a tak míč skončil v zámezí. Také v 16. minutě minul balon těsně brankovou konstrukci Longauerovy brány, když si na rohový kop Radmila naskočil Falešník.

Poté se oba týmy na delší dobu odmlčely. Ne, že by se hrál nudný fotbal, ale ani jedna strana nedokázala vyprodukovat víc, než náznaky šancí anebo těsně nezakončené akce. Z letargie probral početnou diváckou kulisu až hostující Vlach, který hlavou lízl ostrý centr Patrika Piáka, ovšem Podolan se překvapit nenechal. Domácí odpověděli sekvencí dvou šancí, když nejprve ve 42. těsně přestřelil Škopík a hned za minutu postupoval zprava sám na Longauera Falešník, napálil míč však jen do něho.

Také po poločase pokračoval fotbal skoupý na šance, ovšem začalo přibývat tvrdých zákroků ze strany hostujících hráčů. Především hromotluk Patrik Piák hrál pořádně od podlahy. Domácí hra z kraje druhého poločasu postrádala lehkost z toho prvního, přesto přišly šance. No, šance, spíše střely. Činil se především Miroslav Falešník. Ten v 63. a 68. poslal na Longauera dvě totožné střely z rohu velkého vápna, obě však skončily v náruči strážce hostující brány. V 69. pak dostal Fale balon do vápna od Petra Lipčíka a jeho jedovatý pokus po zemi vyrazil Longauer nohou na rohový kop. Hosté hrozili znovu z Vlachem, jeho nebezpečná střela šla však těsně nad. V 77. minutě přišel kontroverzní okamžik, když byl ve vápně přistrčen hostující Příkrý, sudí Brezáni ovšem usoudil, že se o faul nejedná a krve v domácích fandech by se nedořezal. Penalta se sice nepískala, ovšem kdyby ano, nikdo by neřekl ani popel. Namísto toho přišla kontra domácích, střídající mladík Doležel přebral balon na pravém křídle a přesným centrem našel přesně hlavu Petra Lipčíka, ten mířil do protipohybu gólmana, ovšem o pár centimetrů minul.

Ve druhé polovině zápasu poslali domácí trenéři na hřiště další dorostence a ti hru oživili. Pojistky se tak hráči Hroznovky dočkali až v 82. minutě. Po kombinaci kolem šestnáctky přišel přetažený centr zprava, který poslal Škopík krásnou hlavičkou přesně k zadní tyči a mohl uhánět slavit před jásající tribunu, 2-0

Z euforie fanoušky posléze vyvedl likvidační faul Ondřeje Piáka, který skluzem zezadu zřejmě trestal předchozí nepotrestaný zákrok na svého bratra Patrika, z následné standardní situace přišel ovšem třetí gól, když odražený balon po centru napálil z první pohádkově Podrazil a angličanem poslal balon do sítě, 3-0

Konec zápasu už se nesl spíše v duchu mírného deště, nic podstatného se už ale nestalo. Hosté tak zůstávají bez bodu, navíc se jim zranili Hrazdíra s Klaškou. Domácí si napravili reputaci a příští týden je čeká těžký mač na horké půdě lednického Moravanu.

Sokol Hroznová Lhota:

Podolan - Gazárek (70. Podrazil), Maněk, Vaverka, Lipčík J. (87. Schwarzbier) - Škopík, Radmil (c), Matyáš, Falešník (80. Janás) - Lipčík P., Pravda (75. Doležel)

SK Šlapanice:

Longauer - Kokeš (c), Kamenický, Schovanec - Machala, Příkrý L. - Hrazdíra (25. Kepák), Příkrý M., Vlach - Piák P. (85. Láznička), Klaška (58. Piák O.)

Ostatní výsledky 4. kola 1.A třídy:

Pačlavice - Veselí nad Moravou 0:6 (0:3)

Velké Pavlovice - Vyškov B 2:0 (0:0)

Milotice - Nikolčice 0:0

Bučovice - Rohatec 1:3 (1:1)

Velká nad Veličkou - Dubňany 0:4 (0:1)

Tabulka soutěže po 4. kole:

1. Veselí nad Moravou 3 3 0 0 18:1 9
2. Rohatec 4 3 0 1 15:5 9
3. Hroznová Lhota 4 3 0 1 10:11 9
4. Nikolčice 4 2 2 0 13:4 8
5. Lednice 3 2 1 0 13:5 7
6. Bučovice 4 2 1 1 8:6 7
7. Milotice 4 2 1 1 6:5 7
8. Dubňany 3 2 0 1 9:4 6
9. Velké Pavlovice 4 1 1 2 7:8 4
10. Vyškov B 4 1 0 3 5:12 3
11. Šlapanice 3 0 0 3 3:11 0
12. Velká nad Veličkou 4 0 0 4 2:18 0
13. Pačlavice-Dětkovice 4 0 0 4 2:21 0

Autor: Pavel Solařík