Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 4. kolo (22/23): Sokol Hroznová Lhota - FC Veselí nad Moravou 1:0 (1:0)

Sokol Hroznová Lhota - FC Veselí nad Moravou 1:0 (1:0)

Branka: 42. Bíla

ŽK: Bíla - Šagát, Brákora, Břečka, Suchánek, Hoang

Diváci: 264

Dnes se na Zelničkách hrálo derby s nedalekým Veselím. Jeho kádr prodělal v letní přestávce velké zemětřesení, když ho opustilo hned sedm hráčů. V minulém kole schytali Veselané na domácí půdě výprask od Velkých Pavlovic (0:4), a tak si na ně domácí fanoušci věřili. Do Hroznové Lhoty však přijel sice velmi mladý, ale skvěle připravený a kompaktní celek, který byl domácím vyrovnaným soupeřem, a tak se hrálo velmi vyrovnané, bojovné utkání.

V prvním poločase bylo k vidění šancí jako šafránu. Nedá se říct, že by oba týmy nevyvíjely snahu a nehýřily aktivitou, ale nějak jim chyběl klid a rozvaha ve finální fázi. Prvním jakýms takýms vzrušením byl domácí rohový kop, po kterém gólmanovi Dančíkovi vypadl míč z rukavic, ale byl z toho jen závar v pokutovém území, ze kterého domácí nic nevytěžili. Naopak hosté sebrali balon a po rychlé kontře po pravé straně hřiště musel hasit vracející se Smetka velkou šanci Břečky. Za dalších šest minut se hosté znovu dostali do šance přes pravou stranu, ze které přišel balon do vápna a na konci této akce pálil nebezpečně zblízka znovu Břečka, ale jeho zřejmě gólová střela byla tečovaná Chrenčíkem na rohový kop. Domácí odpověděli ve 25. minutě mladým Smetkou, který se pěkně uvolnil na levém křídle, jeho ostrý centr tečoval Dančík rukavicemi jen před bránu, ale než někdo z domácích hráčů stihl balon uklidit do sítě, sbalil ho skokem hostující gólman pro sebe. Rozhodující moment zápasu tak přišel ve 42. minutě. Na začátku byla rychlá akce domácích, Petr Lipčík vyslal hezky Březinu, který byl těsně před vápnem faulován. K přímému kopu z parádní parkety se postavil Ondřej Bíla a rozjásal zaplněnou tribunu parádní technickou střelou kolem zdi, která zaplula přesně k levé tyči bezmocného Dančíka, 1-0

Do druhého poločasu vstoupili rovněž lépe domácí hráči. Ti mohli svoje vedení navýšit v 54. minutě, kdy se po brejku dostal ke střele uvnitř pokutového území Petr Lipčík, ale Dančík vytáhl jeho technickou ránu fantastickým zákrokem z pravé šibenice. Otřepané nedáš-dostaneš se málem naplnilo hned za dvě minuty. Po krásné kombinaci veselských hráčů na jeden dotek předložil výborně hrající Kuchař míč do vápna před střídajícího Švadlenku, ten vyslal na Dvořáka ránu jako z děla, domácí branař jeho pokus ale neskutečně lapil do náruče a zachránil svůj tým od jistého gólu! Toto varování hráčům Hroznovky nestačilo a za další dvě minuty už to znovu hořelo. Kuchař si to tentokrát namířil k domácí bráně středem hřiště a jelikož před ním obranná řada domácích couvala, vyslal z dálky střelu země-vzduch, která jen těsně minula svůj cíl. Dvořák se za míčem jen ohlédl. Domácí zjistili, že by bylo dobré si vedení pojistit a v 59. minutě se jim to málem podařilo. Petr Lipčík i přes faul posunul kolmicí do vápna kolegovi z útoku Březinovi, ten sice překonal Dančíka, vše ale uhasil hostující obránce, který uklidil míč do bezpečí z brankové čáry! Poté domácí trenér poslal do boje čerstvé síly a jedna z nich - Matěj Domanský - se hned dostávala v 70. minutě do šance, ovšem Šagát ho přidržel za dres, i přesto stihl Domanský předat míč Falešníkovi, jeho nebezpečnou střelu po zemi vyrazil Dančík nohama. Poslední šanci si domácí borci vypracovali v 82. minutě, kdy Smetka přihrál zprava do vápna Domanskému, jeho střela zblízka byla zablokovaná a odražený míč poslal Petr Lipčík levačkou kolem pravé šibenice mimo bránu. Závěr normální hrací doby pak patřil hostujícímu týmu, který se ze všech sil snažil vyrovnat. Nicméně za zmínku stojí snad jen dalekonosný pokus Symerského, který prolétl křížem skrz vápno a minul zařízení a pak zřejmě ruka Martina Matyáše ve vápně, kterou ovšem sudí Pátek nezaregistroval.

V dlouhém nastaveném čase si už domácí zkušeně ohlídali zisk tří bodů, ovšem hráči Veselí zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Hroznová Lhota zůstává po třech odehraných zápasech spolu s týmem Vnorov stále stoprocentní a příští neděli ji čeká další velmi těžké utkání na půdě rozjetého Slavoje Rohatec.

Sokol Hroznová Lhota:

Dvořák - Gazárek (76. Janás), Chrenčík, Bíla, Škopík D. (67. Škopík P.) - Falešník, Radmil (C), Smetka, Matyáš M. - Lipčík P., Březina (67. Domanský)

FC Veselí nad Moravou:

Dančík - Zálešák, Šagát, Suttner, Symerský (78. Martin) - Brákora, Kosíř J., Suchánek, Kuchař - Břečka, Kosíř Š. (48. Švadlenka) (83. Hoang)

Ostatní výsledky 4. kola 1.A třídy, sk. B:

Vojkovice - Valtice 2:2 (0:1)

Rajhrad - Nikolčice 2:0 (0:0)

Vnorovy - Pohořelice 3:2 (1:2)

Velké Pavlovice - Rohatec 0:1 (0:1)

Dubňany - Milotice 3:1 (0:0)

Kohoutovice - Vyškov B NEHRÁNO

Tabulka soutěže po 4. kole:

1. Vnorovy 3 3 0 0 12:5 9
2. Hroznová Lhota 3 3 0 0 7:2 9
3. Rohatec 3 2 0 1 10:3 6
4. Pohořelice 3 2 0 1 9:6 6
5. Velké Pavlovice 3 1 1 1 5:2 4
6. Rajhrad 3 1 1 1 4:4 4
7. Valtice 3 1 1 1 6:7 4
8. Vojkovice 3 1 1 1 7:11 4
9. Vyškov B 2 1 0 1 7:4 3
10. Dubňany 3 1 0 2 7:8 3
11. Veselí nad Moravou 3 1 0 2 5:6 3
12. Milotice 3 0 1 2 4:8 1
13. Nikolčice 3 0 1 2 2:6 1
14. Kohoutovice 2 0 0 2 1:14 0

Autor: Pavel Solařík