Jdi na obsah Jdi na menu
 


A tým 6. kolo (15/16): Sokol Kněždub - Sokol Hroznová Lhota 1:6 (0:2)

Sokol Kněždub - Sokol Hroznová Lhota 1:6 (0:2)

Branky: 82. Paška - 18., 60., 77., 80. Falešník, 25., 69. Durna

ŽK: Durna M. - Lipčík L., Vařecha

Diváci: 360

Tradiční derby dvou nesmiřitelných sousedů bylo tentokráte na programu již v 6. kole. Domácí se za silného větru do svého soupeře pořádně zakousli. Roli jim značně ulehčila naivní hra hostujících zadáků, kteří hráli (řečeno slovy Karla Brücknera) pořádné baroko. Už ve 4. minutě převzal v ofsajdové pozici míč domácí Petr Bíla a postupoval zprava sám na Smetku, ten jeho pokus zastavil nohama. Hned za minutu to zkusil z druhé strany domácí Paška, který si to jednoduše namířil přímo k bráně, prohnal se mezi statickými beky hostí jako Pendolino kolem peronu a jeho gólovou střelu musel vyrazit znovu skvělý Smetka. Hosté hráli ustrašeně, pořádně si ani nepřihráli a zdálo se, že se proti kompaktnímu domácímu souboru nebudou umět prosadit. To by však nesměl hrát vepředu Petr Lipčík. Ten se v 18. minutě dokázal prosadit přes několik protihráčů na pravém křídle a jeho centr našel před bránou úplně volného Falešníka, který pokořil Podolana ostrou ranou k levé tyči, 0-1.

Tento gól přišel jako blesk z čistého nebe a nutno podotknout, že byl pro domácí tým krutou "odměnou" za jejich dosavadní aktivitu. Hosty branka uklidnila a ti zjistili, že by to směrem dopředu mohlo jít. Ve 21. se uvolnil na levém křídle znovu Petr Lipčík, jeho centr přenechal ve vápně Durna za sebou stojícímu Falešníkovi, ten to měl však na svoji slabší pravou nohu a s jeho slabým pokusem si Podolan bez problémů poradil. Domácí hrozili za tři minuty. Po chybě Lagy, který chtěl balon odehrát akrobaticky patou, sebral míč Klimek, prohnal se kolem upadnuvšího Vařechy do otevřené obrany, ale jeho gólová střela se zastavila o nohy posledního zadáka Matyáše. Otřepané nedáš-dostaneš se vyplnilo hned za minutu. Falešník šel středem, dal do strany Petru Lipčíkovi a ten servíroval Durnovi před prázdnou bránu, 0-2.

Natěšené domácí publikum muselo tedy spolknout další hořkou pilulku a za minutu mohlo být ještě hůř. Durna byl sražen ve vápně a sudí Kulíšek neváhal s nařízením pokutového kopu. K jeho exekuci se však dlouho nikdo neměl, až si vzal míč Matyáš. Jeho střelu k pravé tyči však výborný Podolan vystihl a míč vyrazil. Domácí však ani tato situace neprobrala a do konce prvního poločasu hráli de facto jenom hosté. Ve 34. vyslal Podrazil do samostatného úniku Falešníka, jeho střelu však padající Podolan vyrazil rukou. Ve 40. pak dal Petr Lipčík doleva na Durnu, ten znovu postupoval sám na Podolana, ale tentokráte se míč zastavil o levou tyč.

Čekalo se, s jakou přijdou domácí hráči po přestávce. Hostující fanoušci mají totiž stále v živé paměti minulý hodový zápas v Kněždubu, kde první a druhý poločas byly jako noc a den. Tentokráte to však neplatilo. Domácí sice začali druhý poločas stejně, jak ten první, tedy dvěma šancemi, ovšem Roman Grabec křížnou střelou minul zadní tyč, za minutu hostující obrana zastavovala ve vápně Nejedlíka na hranici pravidel, píšťalka sudího však zůstala němá. A tak si slovo vzali opět hosté. V 60. minutě podnikli rychlý protiútok do otevřené obrany, balon šel zleva na pravé křídlo, odkud jej centroval Durna, míč sice přelétl Falešníka, ovšem Petr Lipčík mu jej sklepl a hostující štírek jej poslal o břevno do sítě, 0-3.

Jedinou výjimkou domácí mizérie byl oblouček Milana Durny, který přistál na břevnu a dále skvěle kopnutý přímý kop Romana Grabce, který vytěsnil zákrokem zápasu Smetka na rohový kop. Hosté hrozili rychlou kontrou, po níž šel lob Lukáše Lipčíka těsně mimo. V 68. šel Jegla po levém křídle, Podolan netakticky vyběhl z branky až ven z velkého vápna, Jegla dal míč před prázdnou bránu Petru Lipčíkovi, ten však pouze trefil obránce. V 69. už hosté definitivně zlomili odpor domácích. Lukáš Lipčík poslal míč z přímého kopu napříč vápnem na hlavu svého bratra Petra, ten jej vrátil před bránu a Durnova hlavička se i přes zásah Podolana nakonec dokutálela do sítě, 0-4.

V 76. šel sám střídající rychlík Pravda na domácího gólmana, ten jeho tvrdou střelu vytěsnil z pod břevna. Za minutu však strážce domácí brány znovu lovil míč ze sítě. Po kombinaci hostí a lá Barcelona, při níž si dvojice Petr Lipčík - Miroslav Falešník několikrát vyměnila míč, čímž dokonale vyšachovala obranný val domácích, se zjevil před Podolanem druhý jmenovaný a zakončil tuto oku lahodící akci utěšenou ranou pod břevno, 0-5.

Miroslav Falešník se s hattrickem nespokojil a v 80. minutě vymetl svým dokonale kopnutým přímým volným kopem pavouky z levé šibenice Podolanovy brány, 0-6.

Domácí již dokázali pouze kosmeticky upravit skóre, když střídajícího gólmana Tomečka pokořil nechytatelnou křížnou ranou Paška, 1-6.

Zbývajících cca 10 minut se již pouze dohrávalo. Hráči Hroznové Lhoty konečně dokázali své dobré výkony přetavit v góly a zaslouženě si odvezli z horké Kněždubské půdy 3 cenné body. Domácí mohly mrzet především neproměněné příležitosti na začátku obou poločasů. Příští týden přivítá Hroznovka na Zelničkách ve šlágru kola rozjeté Lovčice.

Sokol Kněždub:

Podolan - Smištík, Lukáš, Bíla M. (45. Nejedlík) (79. Chromeček), Bíla P. (85. Durna Mart.) - Grabec L. (c), Klimek, Grabec R., Durna Mil. - Paška, Grabec D.

Sokol Hroznová Lhota:

Smetka (80. Tomeček) - Matyáš, Schwarzbier, Laga (c), Vařecha - Podrazil (58. Pravda), Lipčík L., Durna, Jegla (82. Jagoš M.) - Lipčík P., Falešník

Další zápasy 6. kola:

Krumvíř - Podivín 3:0 (1:0)

Velká nad Veličkou - Hovorany 4:0 (1:0)

Vacenovice - Hlohovec 0:2 (0:0)

Lovčice - Žarošice 1:0 (0:0)

Nikolčice - Tvrdonice 3:0 (3:0)

Milotice - Křepice 2:0 (0:0)

Tabulka po 6. kole:

1. Krumvíř 5 4 1 0 10:3 13
2. Lovčice 5 4 0 1 20:14 12
3. Nikolčice 5 3 0 2 13:6 9
4. Velká nad Veličkou 5 3 0 2 10:6 9
5. Hlohovec 5 3 0 2 12:12 9
6. Milotice 5 3 0 2 7:9 9
7. Hroznová Lhota 5 2 2 1 16:9 8
8. Kněždub 5 2 1 2 11:11 7
9. Křepice 5 2 0 3 13:15 6
10. Podivín 5 2 0 3 9:14 6
11. Žarošice 5 1 2 2 9:10 5
12. Vacenovice 5 0 3 2 4:8 3
13. Hovorany 5 1 0 4 6:13 3
14. Tvrdonice 5 0 1 4 6:16 1

Autor: PS