Jdi na obsah Jdi na menu
 


A-tým dohrávané 1. kolo (23/24): Sokol Hroznová Lhota - SK Šlapanice 3:1 (1:0)

Sokol Hroznová Lhota - SK Šlapanice 3:1 (1:0)

Branky: 2. + 58. Smetka, 49. Březina - 56. Orálek

ŽK: Matyáš P., Matyáš M. - Svoboda, Brablec, Kousalík

Diváci: 138

Termín dohrávaného 1. kola vzbudil v hlavách fanoušků otázky, zda bylo opravdu rozumné jeho přeložení až na konec podzimu, nebo se mělo raději hrát v srpnovém horku. Několik zápasů napříč krajskými soutěžemi totiž muselo být buďto odloženo, anebo přesunuto na umělou trávu a chladné podzimní počasí se rovněž neblaze podepsalo pod nižší divácké návštěvy na utkáních. Vydatný páteční déšť, podpořený dalším v neděli dopoledne měl neblahý vliv na kvalitu terénu rovněž na Zelničkách. Kvůli tomu musel hrát dorost svůj předzápas na vedlejším hřišti a poté byli do hlavní arény vypuštěni gladiátoři obou A týmů, kteří však od prvních minut měli obrovské problémy s podmáčeným a velmi kluzkým trávníkem. 

Papírově to měla být jednoznačná záležitost domácích, neboť hostili předposlední tým tabulky, Šlapanice jsou však na podzim postrachem favoritů, když obraly o body jak BRITTERM Kozojídky, tak především rabovaly ve Vnorovech a Veselí. Domácí nastoupili v plné síle, čímž byly zápasové kostky vrženy. 

Hostující plány na bodový zisk nabraly první vážnou trhlinu už ve 2. minutě, kdy novopečený tatínek Aleš Radmil perfektní přihrávkou do vápna uvolnil Zbyňka Smetku, ten předvedl hokejový blafák na pravou stranu a poté poslal míč podél bezmocného Svobody do prázdné brány, 1-0

Vedoucí branka byla nejen pohlazením pro duši domácích fanoušků, ale hlavně silným větrem do plachet domácí Galeony. Hráči Traubenu hráli parádní fotbal a svého soupeře doslova válcovali. Za pět minut dohnal dlouhý míč ve vápně Březina a předložil na jeho střed právě kapitánu Radmilovi, jehož ránu k levé tyči Svoboda skvělým skokem vychýlil na rohový kop. Hosté byli pod permanentním tlakem, domácí měli obrovskou převahu v držení míče a parádně kombinovali. Další velká šance přišla ve 23. minutě, kdy se k přímému kopu postavil Martin Chrenčík, jehož bombu podél zdi Svoboda vyrazil pouze před sebe a Březina předvedl z dorážky dokonalého angličana, ovšem jeho pokus se od břevna odrazil před brankovou čáru, takže z toho gól nebyl. Nejlepší střelec soutěže byl znovu v šanci ve 32. minutě, kdy po zkráceném rohu domácích pálil do země a nad bránu. A za dalších pět minut se zmocnil míče po chybě hostující obrany, ostrou ránu však namířil pouze do gólmana Svobody. A když se minutu před poločasem neujala ani technická střela Smetky, která šla těsně nad, odcházeli domácí do kabin s nejtěsnějším vedením.

Také druhá půle přinesla zprvu stejnou písničku, a to domácí kvapík. Po čtyřech minutách hry předvedl parádní, samostatnou akci stoper Martin Chrenčík, který s míčem na kopačce prošel od poloviny hřiště jeho středem až do vápna jako nůž máslem, jen škoda že svoji střelu nedokázal lépe umístit a hvězdou okamžiku se tak stal jeho protějšek mezi třemi tyčemi. Za dvě minuty již však brankář Šlapanic přece jen podruhé kapituloval, když hostující kapitán Brablec podklouzl, čímž se do samostatného nájezdu dostal Březina, ustál pokus o faul Brablece, který se mezitím stihl postavit, a poslal míč do sítě podél Svobody, 2-0

Všeobecnou domácí pohodu však narušili hosté v 56. minutě. Po nepovedené přihrávce domácích nastartoval rychlý brejk po pravé straně Kousalík, předal do středu hřiště Orálkovi, který nic nevymýšlel a opřel se do míče levou nohou, z níž vyšla neskutečná bomba, proti které byl Dvořák zcela bezmocný, 2-1

Hosté tak zadělali na drama, které však vydrželo pouhé dvě minuty. Domácí totiž zakončili obléhání velkého čtverce nádherným obstřelem Zbyňka Smetky podél skrumáže těl k levé tyči, na který gólman vůbec nezareagoval, 3-1

Touto technickou parádou napravil domácí mladík své zaváhání před gólem Šlapanic. Domácí tým tak mohl být dál v pohodě a i nadále předváděl krásné akce. Po jedné z nich dohnal míč u brankové čáry Aleš Radmil, centrem na druhou tyč našel Patrika Škopíka, jehož prudkou hlavičku vytěsnil Svoboda dalším parádním zákrokem z pod břevna na rohový kop. V 68. se pak vyhnul ofsajdové pasti znovu domácí kapitán, který dostihl míč na levé straně, ve vápně našel Martina Matyáše, který předal proti noze Zbyňku Smetkovi, ten už už sahal po hattricku, ale jeho střela se zastavila o levou tyč!

Hosté ve druhé půli přeci jen začali víc zlobit, ale krom gólu měli už jen jednu velkou šanci, když po jejich brejku pálil tvrdě z pravé strany Kousalík, ztroskotal však na rukavicích Dvořáka. Epilogem zápasu pak byly dvě tvrdé střely z hranice vápna, ovšem v obou případech si střídající Čerešňák nepřišel na výborného gólmana hostí.

Hráči Hroznovky tak předvedli jednoznačně nejlepší domácí výkon podzimu a díky této výhře přezimují na parádní třetí příčce tabulky. Po polovině sezóny jsou navíc nejproduktivnějším týmem soutěže! Šlágrem dohrávaného 1. kola bylo jednoznačně derby v Dubňanech, které poprvé na podzim prohrály na svém stadionu, když nestačily na rozjetý Slavoj Rohatec. Zaujalo rovněž gólové trápení BRITTERMU na půdě posledních Valtic, stejně tak nečekaně jednoznačná porážka Veselí, které nezvládlo druhý poločas v Nikolčicích. Zimu tak stráví na první příčce právě BRITTERM Kozojídky, ovšem pouze o skóre před rohateckým Slavojem (oba týmy 30 bodů). Jarní část bude určitě velmi zajímavá!

Sokol Hroznová Lhota:

Dvořák - Matyáš P., Bíla, Chrenčík, Škopík D. - Matyáš M. (75. Falešník), Smetka, Maňák, Škopík P. - Radmil (C), Březina (75. Čerešňák)

SK Šlapanice:

Svoboda - Příkrý, Orálek, Brablec (C), Soukup (72. Ivičič), Hrazdíra (72. Klaška) - Paták, Kalvoda, Sigmund (75. Kubica), Kousalík - Pavlík (83. Havránek)

Ostatní výsledky 1. kola 1.A třídy, sk. B:

Vnorovy - Želešice 7:1 (3:1)

Valtice - Kozojídky 0:3 (0:1)

Velké Pavlovice - Podolí 2:2 (1:1)

Nikolčice - Veselí nad Moravou 4:0 (0:0)

Dubňany - Rohatec 1:3 (0:2)

Vyškov B - Troubsko 3:3 (0:2)

Tabulka soutěže po podzimní části:

1. Kozojídky 13 9 3 1 37:12 30
2. Rohatec 13 10 0 3 31:14 30
3. Hroznová Lhota 13 8 1 4 46:20 25
4. Dubňany 13 7 3 3 42:24 24
5. Nikolčice 13 7 3 3 26:13 24
6. Troubsko 13 6 3 4 32:22 21
7. Vnorovy 13 7 0 6 37:29 21
8. Podolí 13 5 3 5 28:32 18
9. Vyškov B 13 4 3 6 28:32 15
10. Veselí nad Moravou 13 4 3 6 26:33 15
11. Velké Pavlovice 13 4 2 7 23:31 14
12. Šlapanice 13 3 2 8 14:27 11
13. Želešice 13 3 2 8 18:34 11
14. Valtice 13 0 0 13 7:82 0

Autor: Pavel Solařík