Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota - FC Vracov 2:4 (1:2)

Sokol Hroznová Lhota - FC Vracov 2:4 (1:2)

Branky: Slovák (PK), Falešník - Loprais 3, Kratina

V neděli se na Zelničkách představil suverénní lídr tabulky - FC Vracov, který na podzim získal dvojnásobné množství bodů, než domácí tým. Navíc do zápasu nastupoval v roli dosud neporaženého celku, který dosud tratil body pouze za dvě remízy. Domácím citelně chyběli v divokém podzimním derby s Kněždubem vykartovaní špílmachři Ondřej Bíla a Petr Lipčík. To vše činilo z hostů jasného favorita zápasu. Hlavně díky hattricku kanonýra Petra Lopraise (s 18ti góly nejlepší střelec soutěže) tuto roli také splnili.

Hosté měli po celou dobu zápasu územní převahu a kromě čtyř gólů ještě dvakrát trefili tyč. Navíc domácí Sokol přispěl k jejich pohodě častými chybami, po kterých chodili rychlonozí hráči Vracova do smrtících brejků.

Z jednoho z nich udeřilo už v prvním poločase, když akci zakončoval Kratina, který zblízka překonal Juráska, 0-1.

Domácí vyrovnali z pokutového kopu, nařízeného za faul na agilního Falešníka. K míči se postavil navrátilec Ríša Slovák a penaltu proměnil, 1-1.

Také hosté měli ještě v první půli možnost pokutového kopu, ovšem skóre se po Patákově exekuci neměnilo.

I tak odcházeli hráči Vracova do kabin v lepší náladě, když po chybě domácích hráčů proměnili další brejk. Po levé straně unikl Paták, přiťuknul Lopraisovi, který mířil přesně, 1-2.

Ve druhé půli se domácímu týmu podruhé a naposled v zápase podařilo srovnat skóre. Falešník se probil do vápna středem hřiště a ranou k tyči z deseti metrů rozjásal domácí příznivce, 2-2.

Jejich radost však netrvala dlouho. Míč putoval po ose Kudlík - Paták až znovu k Lopraisovi, který sám za obránci už věděl, jak s ním naložit, když přehodil Juráska, 2-3.

Hosté ještě přidali jeden gól do otevřené obrany. Kudlík přiťuknul Lopraisovi a ten utěšenou ranou zvýšil na konečných 2-4.

V závěru zápasu měli domácí ještě jednu výhodu pokutového kopu, ovšem Ríša Slovák už podruhé úspěšný nebyl.

V příštím kole zajíždí Hroznovka na derby do Velké nad Veličkou.

Autor: Pavel Solařík