Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota - Kordárna Velká nad Veličkou 1:2 (0:1)

Sokol Hroznová Lhota - Kordárna Velká nad Veličkou 1:2 (0:1)

Branky: 83. Bartošek - 1. Janda, 72. Jagoš

Dnes se na Zelničkách představil velmi silný, zkušený soupeř, který hrál dlouhá léta krajský přebor. Utkání začalo velkým šokem pro domácí příznivce i hráče. Dezorientovaný obránce Suchý totiž vyslal hlavou špatnou malou domů, míče se zmocnil Janda, který zakončil svůj postup na Juráska křížnou střelou do sítě, 0-1.

To bylo ovšem na dlouhou dobu ze strany Kordárny všechno. Aktivní domácí hráči totiž přikovaly borce v rudo-černých dresech do jejich pokutového území. Výsledkem jejich snahy byla nádherná blesková akce, při které se míč dostal po ose Bíla – Petr Lipčík z pravého křídla k zakončujícímu Durnovi, který střelou z jedné po zemi překonal Lipára. Ovšem radost domácím fanouškům zkazil nesmyslně zvednutý praporek pomezního sudího (dokonce hostující fandové, kteří stáli za jeho zády nechápali, co mává). Nic naplat, gól neplatil. Domácí neztratili apetit, nicméně jejich akce ztroskotávaly na tragické koncovce. Hlavním „hrdinou“ se v tomto směru stal útočník Tomáš Durna. Ten si ve 13. minutě naběhl na bližší tyči na centr Ondřeje Bíly a jeho hlavička skončila těsně nad.

Hosté odpověděli podbnou mincí. Umně zakroucený míč ze standardní situace skončil na hlavě Mikesky, ten sice překonal Juráska, ovšem gól rovněž neplatil pro zvednutý praporek rozhodčího na pomezí. Hosté vycítili šanci, po rychlé akci na tři doteky pálil tvrdě Bančák, Jurásek jeho ránu skokem vytěsnil do autu. To však bylo v první půli ze strany Kordárny vše. Její hráči od nějaké 30 minuty začali se zdržovací taktikou, když králem v této disciplíně byl gólman Lipár. Domácí fotbalová mašina začala nabírat na obrátkách a zdálo se, že je pouze otázkou času, kdy se skóre vyrovná. Ve 27. minutě si postavil míč k přímému kopu ze 20 metrů domácí špílmachr Ondřej Bíla. Jeho nádherná střela přes zeď si však pouze zahrála biliár o pravou i levou tyč a míč, který poskakoval po brankové čáře, odklidil z brány Miroslav Kohůt. V té samé minutě předvedli domácí bleskurychlou kombinaci ve vápně a lá Barcelona, na jejím konci stál opět Durna, ten však z deseti metrů trestuhodně minul bránu. Ten samý hráč byl v hlavní roli rovněž tři minuty před poločasem, ale jeho hlavičku po rohovém kopu Lipár skvěle vytěsnil.

Kdo čekal, že domácí svého soupeře po pauze dorazí, ten musel být zklamaný. Přestávka jakoby hráče Traubenu uspala. Navíc i druhá půle začala hrubou chybou domácího beka. Tentokrát Josef Lipčík namazal míč Jagošovi, ten však tísněn poslal svoji nebezpečnou střelu asi metr vedle. V 55. minutě centroval do vápna Bančák, míč na mokré trávě před Juráskem skočil a domácí gólman měl co dělat, aby oblouček padající za jeho záda vytěsnil konečky prstů na břevno. V 57. minutě kopali hosté dva rohové kopy za sebou, oba Petr Kohůt kroutil přímo do brány, Jurásek měl pokaždé plné ruce práce, aby míč za svá záda nepustil (v prvním případě dokonce míč vytlačil na břevno). V těchto fázích zápasu byli domácí naprosto bez nápadu a vlastně od začátku druhé půle nic nepředvedli. Až v 60. minutě se dostali konečně ke slovu. Po rychlé akci středem hřiště přišel míč do křídla na Petra Lipčíka, ten se zbavil obránce a servíroval lahůdkový balon pod sebe na hranici malého vápna, Tomáš Durna však nedokázal ani z této pozice zacílit do černého, když míč napálil přímo do stojícího Lipára. Domácí se nadechli k náporu. V 68. zachytil Schwarzbier rozehrávku soupeře, kolmicí oslovil znovu Tomáše Durnu, ten se dostal za obranu soupeře, s míčem na noze postupoval sám na Lipára, ovšem napálil jej pouze do jeho nohou. Diváci znovu jenom smutně vydechli.

V době největšího náporu domácích přišla studená sprcha. Míč do velkého čtverce dostal bývalý dlouholetý hráč a kanonýr Hroznovky – Jenda Jagoš – a nechal domácí fandy zavzpomínat na své kladivo v levé noze, když se opřel do míče v klidové poloze a jeho pumelice zaplula neomylně k zadní tyči, 0-2.

Po tomto gólu opustil hřiště tvůrce hry domácích Ondřej Bíla a v tu chvíli nikdo na tribuně nevěřil ve zvrat v utkání. O to větší překvapení byla akce z 83. minuty, kdy centr propadl ke střídajícímu Bartoškovi, který číhal na zadní tyči. Ten ukázal spoluhráči Tomáši Durnovi, jak prostřelit skvělého Lipára, 1-2. Bohužel jak hlavní, tak pomezní rozhodčí neviděl to, že Petr Kohůt skopnul slavícího Baroška mimo hru k zemi. Ten se tak vyhnul červené kartě.

Domácí po gólu ožili a vrhli vše do útoku. Výsledkem byly dvě výstavní rány. První z nich vyprodukoval Lukáš Lipčík, míč šel krásně do levé šibenice, ovšem do cesty se mu postavila Lipárova rukavice. Z následného rohu se do odraženého balonu opřel z dobrých 25 metrů Ondřej Suchý, jeho přízemní kvér letěl přesně k tyči, ovšem Lipár jej také hbitým skokem neskutečně vyrazil. Poslední šancí pro domácí byla standardní situace z levé strany, Lukáš Lipčík krásně zakroutil míč na penaltu, tam zabíhali hned dva domácí borci, míč se nakonec snesl na hlavu Petra Lipčíka a skončil půl metru vedle tyče. Hosté poté už drželi balon daleko od své brány, a tak Hroznovka nebodovala ani ve třetím zápase nové sezony.

Domácím chybí typický kanonýr, jakým je například Ríša Slovák, který řádí v B týmu. Hra je dobrá, ale v koncovce to skřípe. Dnes zaslouží znovu velkou pochvalu za skvělý výkon Jirka Pravda, který dřel na pravém křídle. Škoda, že jeho enormní snaha znovu nevedla k žádným bodům.

Autor: Pavel Solařík