Jdi na obsah Jdi na menu
 


Utkání Hroznová Lhota - Dubňany očima hostujícího trenéra

9.mistrovský zápas 1.A tř. sk,,B" Sokol Hroznová Lhota vs. FKB,,A" 1:2 (0:0) aneb: tak jsem to viděl já.

V neděli 3.10.2021 jsme nastoupili k dalšímu zápasu soutěže na ,,dolňácku" ( pamatuji si na upozornění z loňska od p. Solaříka), na horké půdě ,,Traubenu" v této sestavě: M.Nedvědík - J.Chludil (61.' D.Juřica), J. Sasínek (47.' M.Soldán), P.Hlaváč, O.Krejčiřík - L.Janík, D.Dekař (74.' V.Hofírek), T.Zelinka, Mich.Fatěna (46.' L.Čerňan) - D.Sviták - J.Křižka a do branky byl připraven Martin Fatěna! Omluveni byli dlouhodobě zraněni Filip Chaloupka a Lukáš Salajka, dovolenkující Lukáš Noga a bohužel minimálně do konce podzimní sezony mimo hru ,,postavený" kvůli poraněnému kolenu brankář Igor Novotný!

Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého! Soupeř s ustálenou sestavou ( byť postrádající nejlepšího střelce Petra Lipčíka) s řadou kvalitních hráčů už potřeboval ,,nutně" po třech zápasech naplno bodovat a jistě chtěl pro to udělat, ve vždy bouřlivém domácím prostředí,vše! No, ale že to bude v prvním poločase takový ,,očistec", to by mě ani ve snu nenapadlo!!! Prošli jsme si všichni ( aktéři na hřišti, my na lavičce a jistě i naši příznivci) doslova peklem, kdy to na hřišti vypadalo, že pokračujeme ,,třetím poločasem" zápasu s Miloticemi!!! Vše bylo špatně: nesoudržná obrana, navíc bez komunikace, pozdní přistupování k hráčům,nezajišťování se,nesouhra ve středu zálohy, neprosazení se po křídlech, ,,nízko" hrající podhrot a tím osamocený a ,,bezzubý" hroťák! Když k tomu připočtu špatnou rozehrávku a ,,neudržení" hry na soupeřově polovině, dostanu se k obrazu hry, kdy prvních cca 25 - 30 minut zápasu doslova přežijeme jen díky nepřesnému zakončení útočných hráčů Traubenu a taky výborným zákrokům Milana Nedvědíka v naší brance ( výborně mužstvo ,,podržel" - na to ho tam ale taky máme)!!! Jediné světlé okamžiky jsme měly při zahrávání útočných rohových kopů ( výborně kopané Ondrou Krejčiříkem i Dušanem Svitákem), ovšem bez přesného a důrazného zakončení!!! Naštěstí jsme hrůzostrašný první poločas ,,zvládli" alespoň výsledkově líp, jak ve čtvrtek Slavia v poháru v Rotterdamu a mohli jsme ,,spřádat plány" do druhé půlky a realizovat to, co bylo připraveno! V prvé řadě nastalo ,,zklidnění" v kabině ( nebylo třeba nic ,,jitřit", kluci byli už tak s prominutím ,,v prdeli ..."), rozbor špatných věcí a co je třeba podniknout pro nápravu! A taky došlo ke střídání a ,,šachům" se sestavou! Ze hry odstoupil Michal Fatěna ( dopolední celý zápas za dorost byl jistě znát) a na hrot nastoupil Lukin Čerňan ( pro ty, koho by to zajímalo: zdravotně ne zcela fit útočníka jsme si ,,nechali" až do druhé půle - domluvil jsem se tak i s Lukinem a i za 45 minut toho ,,měl dost", ale dal pro úspěch týmu na hřišti vše - díky), za druhé jsme ,,zpevnili" obranu Michalem Soldánem ( stále pochroumaný ze zápasu s Miloticemi a opět jsme byli domluveni, že by šel na plac pouze v nouzi - taky díky za ,,srdíčko") a do třetice byl tah přesunutí Luboše Janíka na levé křídlo a Dušana Svitáka na pravé ( tady musím zmínit podíl Toma Zelinky, se kterým jsme se na tom shodli - tak si představuji komunikaci s mužstvem, nejsou to přeci ,, bezduché loutky" a vidím, že o hře přemýšlejí)!!!

Troufnu si říct, že tohle poločasové dění mělo zásadní vliv na následující obraz na place a najednou bylo k vidění úplně jiné mužstvo Baníčku! Hned v 2.minutě výborně střílí právě zleva Luba Janík, leč gólman Hroznovky je připraven, v 65.minutě prováhá výbornou příležitost Kuba Křižka, ale za 4 minuty jsme se dočkali,za mě, zaslouženého vedení! Výborná hlavička Dana Juřici v 81.minutě po rohu a pojistka o 3 minuty nato jen potvrdila, že 3 body poputují do Dubňan! Nic na tom nezměnila ani korigující branka soupeře v posledních chvílích dvouminutového nastavení, která stanovila celkový výsledek na 1:2 pro hráče (tentokráte narozdíl od mé oblíbené modré barvy) hrajícíh v zelených dresech Baníku !!!

Jak se měnilo skóre: 69.' 0:1 Tom Zelinka z penalty - faul na Lukina Čerňana po výborné ,,průnikovce" od Luboše Janíka, 84.' 0:2 Luboš Janík technickým volejem po precizním centru svého švagra Toma Zelinky, 90+2.' 1:2 z volného kopu ze strany - tady byla série několika chyb!!!

Závěrečné shrnutí: ztracené body jsou doma a to je hlavní ( ale pozor, na Milotice ,,zapomenu" až po daších ,,plusových" zápasech ....). Za mě za druhý poločas zasloužené vítězství, kdy mužstvo předvedlo i charakter! Obětavost ,,marodů" Soldy a Čegina, ale i Luby Janíka mě utvrzuje v tom, že tým ,,žije"! Taky tím, jak se v druhé půlce dostali doslova ze ,,sraček" mi dává důkaz, že ,,jdeme správným směrem"! Patří k tomu i to, jak se zapojili další hráči z lavičky, kdy jak Dan Juřica a hlavně Vojta Hofírek ukázali, že může nastat čas jejich zapojení do základní sestavy zápasu a potvrzuje mi to, že kádr je kvalitativně vyrovnaný!!!

Tak jo, úkol splněn, ale já už ,,vyhlížím" v sobotu nebezpečné Nikolčice, které mají ve svých řadách pár mích bývalých šikovných svěřenců z hodonínského dorostu!!! Úkol zní jasně: jen doma potvrzené body z venku mají význam a chci taky i našim příznivcům v čele s Fanklubem FKB udělat radost, zaslouží si to!

Zdeněk Horák, trenér s licencí .....